„Осећам се као звезда“

ЈЕДНА ОД ГЛАВНИХ ГЛУМИЦА У НАГРАЂИВАНОМ ФИЛМУ „ОАЗА” ЗА „ПОЛИТИКУ” (извор Политика)

Тијана Марковић, штићеница Дома за лица ометена у менталном развоју „Срце у Јабуци”, једна je од главних глумаца вишеструко награђиваног српског филма „Оаза” и власница признања за изузетно глумачко остварење(Фото: О.Јанковић)

Јабука ‒ „Глумила сам као да камере нема. Много пута је нисам ни осетила, природно сам радила шта редитељ Иван каже. Ма, као да нисам глумила, као да сам била ја, прича за „Политику” Тијана Марковић, штићеница Дома за лица ометена у менталном развоју „Срце у Јабуци”, у селу Јабука код Панчева. Она је играла у филму „Оаза”, редитеља Ивана Икића, љубавној мелодрами посвећеној људима са интелектуалним потешкоћама, у којој су они ангажовани и као главни глумци. „Оаза” је светску премијеру доживела на Венецијанском фестивалу и проглашена за најбољи европски филм. Награђена је Специјалним признањем жирија на филмском фестивалу у Софији,  на Фесту освојила „Београдског победника” и награду жирија критичара „Небојша Ђукелић”, а на фестивалу у Немачкој, Тијана је награђена за изузетно глумачко остварење.

     „Играла сам девојку Драгану. То је љубавни филм и нас две се боримо око једног момка. Прво су биле радионице, полако смо радили, да видим у шта улазим. Била сам им интересантна и видели су да имам таленат. Снимали смо више месеци. Није било лако. Враћали су ме више пута, да бих била боља, али исплати се тај труд. Некада и нисам била расположена, па ме пусте и ја се тај дан одморим”, наставља Тијана. Она је успешно  изнела улогу злоће, коју је морала да игра, а по оцени њеног васпитача, она то у свом искутву нема, нити је уопште таква, а ипак се фантастично снашла… Прочитај цео чланак >>> ЈЕДНА ОД ГЛАВНИХ ГЛУМИЦА У НАГРАЂИВАНОМ ФИЛМУ „ОАЗА” ЗА „ПОЛИТИКУ”

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.