Дневни боравак

Дневни боравак при Дому „Срце у јабуци“ постоји од 2004. године и намењен је одраслим лицима, старијим од 26 година са интелектуалним потешкоћама. Услуга Дневног боравка је бесплатна, доступна 8 сати дневно, 5 дана у недељи. Обезбеђен је стручан рад, превоз од куће до установе и обратно, квалитетна исхрана, материјал за рад, излети, садржаји васпитног и креативног типа. Такође су корисницима доступне и радионице за радно-окупациону терапију, спортска сала, услуге фризерског салона… Рад се спроводи по плану и програму којим су обухваћене активности самозбрињавања, социјализације, радног ангажовања и слободног времена.

Редовне активности:

  • Послови у домаћинству и приипрема једноставних оброка
  • Социјализација, усвајање норми и система вредности
  • Креативне и уметничке радионице (сликање различитим техникама, рад са пластелином, глинамолом, гипсом, израда уникатних честитки, осликавање флаша, декупаж техника на дрвеним и стакленим предметима,..)
  • Едукативе радионице за подстицање маште, дружења, игре, забаве…
  • Рекреативне и вежбе психомоторике
  • Гледање филмова, слушање музике, излети, шетње, прославе рођендана…

Циљ дневног боравка је унапређење квалитета живота корисника у властитој и социјалној средини кроз одржавање и развијање социјалних, психофизичких и физичких функција и вештина, како би се у што већој мери оспособили за самосталан живот.

Услугом Дневног боравка реализује се позитивно конструктивно искуство боравка изван породице, а члановима породице слободно време за бављење радним и другим активностима.