Ликовна колонија 2016

  И ове године у нашем Дому је организована трећа по реду ликовна колонија , у периоду од 13.-15. августа 2016.године – под називом “Јабука у срцу” . Колонију је окупио еминентни сликар из Панчева – Јонел Поповић. Са својим пријатељима провео је три дана сликајући и дружећи се са нашим корисницима. Уље на платну је била техника коју су, угланом користити , мада је било и осталих техника , зависно од афинитета и инспирације уметника .

Дом ,,Срце у јабуци“ и Јабука као село били су домаћин сликарима и пружили им гостопримство на најбољи могући начин. Организовано је низ активности како би гости упознали наш Дом, околину и видели чиме се све бавимо.

Као и претходних и ове године евоцирали смо успомене на нашу домску легенду – сликара-корисника Хомођи Ференца – незаборавног Ферику који је умро 1999-те године . Приказали смо на видео-биму документарни филм “Човек који не постоји” који је о њему  (пре 30-так година) снимила РТВ Војводина…

Тродневни боравак уметника у нашем Дому улепшали су својим наступима и наш инклузивни хор “Звуци у Јабуци” , као и наши рецитатори . Такодје смо их угостили и гостима “са стране”: уз пратњу оркестра “Успомене” – музичким дахом свога присуства – запахнули си их ( као и све нас у  Дому ) Данка Стојиљковић ( у њеном случају запахњивање се претворило у право “одувавање” у својеврсни : инклузивни срчани стампедо у коме је неуморна Данка , до дубоко у ноћ , певала и играла са нашим корисницима и испуњавала нихове музичке жеље ) , као и етно-џез звуци  бенда Владе Никића ( њихов наступ се претворио у интер-активно “јелачкиње – барјачкиње” у коме су музичари за сваки свој одсвирани инструментал били наградјивани са по једном рецитацијом наших корисника из Дома )….

Медијски су осликали ова дешавања , на овој нашој тро-дневној сликарској колонији – ТВ Панчево и дописништва РТС-а и РТВ-еа  из Панчева , тако да је , пошто су “очи огледало душе” – ово срце , које дамара , како у имену нашег Дома , тако и у називу наше сликарске колоније – добило шансу да заискри и у оку ТВ гледалаца…

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.