Патријархов благослов спортским прегаоцимa

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј примио је данас, 8. јула 2015. године, у Патријаршији српској у Београду представнике и чланове Спортског удружења Специјална олимпијада Србије.

Prijem kod PatrijarhaЊегова Светост Патријарх српски г. Иринеј је благословио чланове матичног спортског савеза који окупља децу и омладину са посебним потребама пред њихово учешће на овогодишњем највећем спортском такничењу – Специјалним летњим олимпијским играма које ће од 21. јула до 4. августа бити одржане у Лос Анђелесу, САД. Патријарх је пожелео пуно успеха српској спортској делегацији изразивши уверење да ће као и увек достојанствено представљати нашу земљу и обрадовати наш народ бројним одличјима и наградама са овог такмичења.

2015-10-05_PatrijarhНа пријему у Патријашији били су и спортисти из нашег спортског клуба „Спортско срце“.  За Специјалне летње олимпијске игре кваливиковало се 88 спортиста и 22 тренера из Србије, а очекује се наступ преко 7500 спортиста и 2500 тренера из преко 160 земаља. Специјална олимпијада Србије је матично спортско удружење основано у Београду 2002. године са задатком да окупи и организује спортске клубове за децу и омладину са посебним потребама. Савез чини 12 клубова из 12 градова Србије са преко 2900 спортиста. Циљ удружења је да организује тренинге и такмичења особа са интелектуалном ометеношћу у нашој земљи са циљем поправљања квалитета њиховог живота и интеграције у друштво.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.